Σε θετικό έδαφος άνοιξαν οι ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, μετά τα από νέα ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν εμπορικές συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%, με όλους τους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,94%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,72% και ο γαλλικός CAC κατά 0,75%.

Άνοδο και στον

ευρωπαϊκό Νότο, με τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,10% και τον ισπανικό IBEX στο +0,87%.

Οι αγορές στην ηπειρωτική ευρώπη σημείωσαν ελαφρά άνοδο, αφότου το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας δήλωσε ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για το εμπόριο στην κινεζική πρωτεύουσα στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Οι δύο χώρες προσπαθούν να επιτύχουν μια σημαντική πρόοδο προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους σε μια ανακωχή των 90 ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, η Apple έθεσε υπό αμφισβήτηση την επιβραδυνόμενη οικονομία της Κίνας, την οποία επικαλέστηκε ως λόγο για να μειώσει εν μέρει την πρόβλεψη για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι το 57% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι προτιμούν η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, παρά να επιμείνει στη συμφωνία της κυβέρνησης για το Brexit.

Στα εταιρικά νέα, η προβληματική ιταλική τράπεζα Banca Carige διερευνά τη χρήση ενός μετατρέψιμου ομολόγου ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ για την τόνωση του κεφαλαίου της και την αποφυγή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογούμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα