Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στην διαμόρφωση των σημερινών τιμών του πετρελαίου, λόγω αύξησης των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, αλλά και τις εκτιμήσεις για αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 40 σεντς στα 65,41 δολάρια το βαρέλι. Την περασμένη εβδομάδα έχασε περί το 3% μετά από πτώση κατά σχεδόν 5% την

αμέσως προηγούμενη.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ, μειώθηκαν κατά $1,26 ανά βαρέλι ή 1,6% για να κινηθούν στο χαμηλό των 75,53 δολ/βαρ΄λει προτού ανακάμψουν στα 75,69 δολ/βαρέλι, με πτώση 1,10 δολάρια.

«Μέσα στο καλοκαίρι που είναι περίοδος υψηλής ζήτησης, νομίζω ότι θα δούμε μια πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού , ωστόσο η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου εξακολουθεί α αυξάνεται», ανέφερε ο Tony Nunan, του τμήματος διαχείρισης κινδύνων της Mitsubishi Corp.

Η παραγωγή αμερικανικού αργού σκαρφάλωσε τον Μάρτιο στα 10,47 εκατ. βαρέλια τη μέρα, καταγράφοντας μηνιαίο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα