Συνάντηση Μέρκελ – Ντράγκι στο Βερολίνο για «ανταλλαγή απόψεων»

Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ είχε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μετέβη στο Βερολίνο για «ανταλλαγή απόψεων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κας Μέρκελ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των τακτικών άτυπων συναντήσεών της με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Όπως

μεταδίδει το Reuters, o εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, απέφυγε να αποκαλύψει αν τέθηκαν στο τραπέζι η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία ή οι προτάσεις της μεταρρύθμισης της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο.

«Δεν πρόκειται για δημόσιες συναντήσεις. Αποτελούν μάλλον ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, όπως συνηθίζει να έχει (σσ. η κα Μέρκελ) από καιρού εις καιρόν, με τον κ. Ντράγκι ή άλλους επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών, ιδιαιτέρως», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ούτε από την πλευρά της ΕΚΤ υπήρξε κάποιο σχόλιο ή πληροφορία για τη συνάντηση.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές δήλωναν στο Reuters ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί προσεκτικά την πολιτική κρίση στην Ιταλία, αλλά δεν έχει λόγο να παρέμβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα