Κέρδη στην Ασία - Σε υψηλό 2,5 μηνών η Κίνα

Η αισιοδοξία που εξακολουθεί να επικρατεί στην αγορά σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος Τραμπ έφερε και σήμερα κέρδη στις ασιατικές αγορές.

Όπως εξηγούν ορισμένοι αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο Jonathan Pain, συγγραφέας της Pain Report, τα σήματα Τραμπ υπέρ της ανάπτυξης εξακολουθούν να ενισχύουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, αυτό που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι επενδυτές είναι η έλλειψη πληροφόρησης για τις λεπτομέρειες του σχεδίου Τραμπ, και κυρίως

για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αλλά και τη ρητορική του υπέρ του προστατευτισμού.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,68% με τους εξαγωγείς να βλέπουν κέρδη λόγω του αδύναμου γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα βρέθηκε στα 113,64 δολάρια.

Η μετοχή της Toyota σημείωσε άνοδο 0,53%, της Sony 0,48% και της Honda 0,62%.

Η μετοχή της Toshiba υποχώρησε 1,29% μετά την είδηση ότι επιδιώκει τη συγκέντρωση σχεδόν 9 δισ. δολ. από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μονάδας chips. Προηγουμένως, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη διαγραφή 6,3 δισ. δολ. από την πυρηνική της μονάδα στις ΗΠΑ.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 0,16%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite με κέρδη 0,39% αναρριχόμενος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι μηνών, με αναλυτές να μιλούν για τη διαμόρφωση μιας bull market εν μέσω βελτίωσης των προοπτικών μιας εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Κέρδη 0,71% για Shenzhen composite.

Στα εταιρικά νέα, η HSBC ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 62% στα 7,1 δισ. δολ., κάτω από την πρόβλεψη 14,4 δισ. δολ. Αιτία η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε βασικές αγορές στο Χονγκ Κονγκ και τη Βρετανία.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200 σημείωσε πτώση 0,16%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,85% και βρέθηκε σε υψηλά 19 μηνών. Οι εξαγωγές σημείωσαν άλμα το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου, με άνοδο 26,2% σε όρους δολαρίου, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 26% και δημιουργήθηκε εμπορικό πλεόνασμα 2,19 δισ. δολ.

Ανοδο 1,66% σημείωσε η μετοχή της Samsung.

Χθες, οι αμερικανικές χρηματαγορές παρέμειναν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα