Σε εξέλιξη η φωτιά σε Γεράνεια και Νέο Βουτζά - Έξι ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα

Για τρίτη ημέρα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη.

Όπως μεταδίδει το loutraki365, στα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα ενισχύονται οι δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι. Σημειώνεται, ότι χθες εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στο

σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 3 ελικοπτέρων και 2 αεροσκαφών.

Το μέτωπο της φωτιάς πάνω από τους Αγίους Θεοδώρους είναι τεράστιο είπε στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων.

Κατήγγειλε ότι το μέτωπο ξέφυγε γιατί τα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν μετά τις 2 το μεσημέρι και τόνισε ότι η περιοχή θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν δεν αρχίσουν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί τα εναέρια μέσα.

Όπως είπε ο κ Γκιώνης, χρειάστηκε να εκκενωθούν τρεις οικισμοί. Πρόκειται για τους οικισμούς Λιοντάρι, Κατσιβίρι και Νέα Πολιτεία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγινε σύσκεψη ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη, εκπροσώπους του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αλλά και το Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό. Στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε με το πρώτο φως της ημέρας να ζητηθεί η βοήθεια του Στρατού και του Μηχανικού Λουτρακίου και επιπλέον βοήθεια σε εναέρια μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τοπικές Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα της Τρίτης σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση. Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr από την Αστυνομία, οι περισσότεροι κάτοικοι των Οικισμών, πλην του Οικισμού Λιοντάρι, παραμένουν στα σπίτια τους.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λευκίμη

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου. Την επιχείρηση κατάσβεσης συνέχισαν τη νύχτα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα, 22 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 41 ατόμων.

Διάσπαρτες εστίες στην Καλλιτεχνούπολη

Στην Καλλιτεχνούπολη Πεντέλης υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, χωρίς όμως να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τώρα 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντές με 6 οχήματα, 10 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού και 1 ελικόπτερο.

Μέτωπα φωτιάς και σε Κορινθία, Χανιά και Φθιώτιδα

Παραμένει ενεργό το μέτωπο στο Ζεμενό Κιάτου, στην Κορινθία. Το μέτωπο βρίσκεται σε χαράδρα, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένουν στις θέσεις Μετόχι και Κακόπετρα, στα Χανιά Κρήτης.

Διάσπαρτες εστίες έχει και η φωτιά στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όπου πάντως η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.
Η πυροσβεστική παρακαλεί για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αγνοουμένων, οι συγγενείς και οι οικείοι αυτών, να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199, για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία.

Keywords
Αναζητήσεις
εξέλιξη από τη φωτιά στα γεράνια όροι σήμερα 26/7/2018
Τυχαία Θέματα
Γεράνεια - Έξι,geraneia - exi