Σε χαμηλό επτά μηνών οι ευρωαγορές – Παραπαίει το επενδυτικό κλίμα

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών βρέθηκαν στις πρωινές συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια από τις ΗΠΑ και ενώ υποχωρεί το επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,7%, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 1,10% στις 434,84 μονάδες. Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές των ορυχείων σημείωσαν τη μεγαλύτερη

πτώση με απώλειες 1,5%, ακολουθούμενες από τις μετοχές των οικιακών αγαθών, οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,3%. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο αντιστάθηκαν στην τάση με άνοδο 0,2%.

Ο Stoxx 600 έκλεισε κατά 1,16% χαμηλότερα την Πέμπτη, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Στο ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,66%, ο γερμανικός DAX χάνει 1,11% , o γαλλικός CAC 40 με πτώση 1,43%, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,28% και ο ισπανικός IBEX 35 με πτώση 1,13%.

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ αναγνώρισε τις πρόσφατες ενδείξεις αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, αλλά δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι «αποφασιστική» στη δέσμευσή της για επίτευξη στόχου στο 2%. Ο Πάουελ δεν χάραξε συγκεκριμένη πορεία πολιτικής, αλλά δεν έδωσε επίσης καμία ένδειξη ότι επίκειται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Η Fed επέλεξε να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στην τελευταία συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μία ακόμη αύξηση πριν από το τέλος του έτους.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν επίσης τη σημερινή σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται μεταξύ των θεσμικών οργάνων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι ηγέτες θα συναντηθούν στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις εμπορικές σχέσεις.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης, καθώς οι έμποροι επικεντρώθηκαν στην πρόσφατη άνοδο της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου, ενώ οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού διεύρυναν τις απώλειες από το ευρύ ξεπούλημα της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη

Standard & Poor’s: Τι θα ανακοινώσει σήμερα για την Ελλάδα – Επενδυτική βαθμίδα «βλέπουν» οι αναλυτές

Οι γαμήλιες ευχές των Συριζαίων στον Stefanos (δεν μεταδίδω άλλο), τα κανάλια στο Μαξίμου, η ΔΕΗ μιλάει αποκλειστικά με τον Κωτσόβολο, ο Πηλαδάκης και το luxury ακίνητο

Το Tae Kwon Do και άλλα 3 ακίνητα στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου αναζητούν επενδυτή (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα