Διευρύνει τις απώλειες η Ασία μετά τα σχόλια του Πάουελ

Το αρνητικό πρόσημο επικράτησε στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, επεκτείνοντας τις απώλειες από το ευρύ sell-off της Πέμπτης, στον απόηχο της ομιλίας Πάουελ της Fed.

O πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και πιθανόν να απαιτηθεί χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς ξεπέρασε

επίσης το 5% για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα ωστόσο εμφανίζει μικρή αποκλιμάκωση στο 4,9499% κατά 4 μονάδες βάσης. Η απόδοση του αμερικανικού διετούς βρίσκεται στο 5,1418%, με πτώση 3 μονάδες βάσης.

Αν και ο Πάουελ επισήμανε ότι τα πρόσφατα στοιχεία έδειξαν πρόοδο προς την κατεύθυνση της επιβράδυνσης των τιμών, πρόσθεσε ότι η νομισματική πολιτική δεν είναι ακόμη πολύ σφιχτή.

Οι Ασιάτες επενδυτές αξιολογούν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 3%, για 18ο συνεχόμενο μήνα πάνω από τον στόχο του 2% της BOJ, καθώς και τα βασικά επιτόκια των μονοετών και πενταετών δανείων της Κίνας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,16% στις 6.900,70 μονάδες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,54% στις 31.259,36 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της μέτρησης για τον πληθωρισμό, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,13%, με τους δύο δείκτες να περιορίζουν τις απώλειες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,65% στις 2.376,01 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Kosdaq σημείωσε πτώση 1,23%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,69%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της Κίνας υποχώρησε κατά 0,55%. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς της για τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, και οι τρεις βασικοί δείκτες έχασαν έδαφος, καθώς τα σχόλια του Πάουελ και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων επιβάρυναν τις αγορές.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,75%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,85%. Ο Nasdaq Composite ηγήθηκε των απωλειών μεταξύ των δεικτών, σημειώνοντας πτώση 0,96%.

Keywords
Τυχαία Θέματα