Σε χαμηλό 20 ετών οι πωλήσεις αλκοόλ - Ποια διάσημα ποτά χάνουν έδαφος

Ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια η επένδυση σε αλκοολούχα ποτά θεωρούνταν σχεδόν ασφαλές καταφύγιο, μιας και οι άνθρωποι έχουν την τάση να πίνουν αλκοόλ τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες, το 2015 για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια παρατηρήθηκε μείωση των πωλήσεων.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον αναλυτή της Euromonitor Σπύρο Μαλανδράκη η πτώση που παρατηρείται στο αλκοόλ θυμίζει την δραστική πτώση της δεκαετίας του '90, κατά την διάρκεια της ασιατικής κρίσης.

Ενώ οι εισπράξεις έχουν σημειώνει άνοδο 2% στο 2015, οι καθαρές πωλήσεις σε ποσότητα αλκοόλ έχουν καταγράψει πτώση 0,7%. Ειδικά

η μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται σε Βραζιλία και Ανατολική Ευρώπη, όπου η πτώση έχει φτάσει 2,9% και 4,5% αντίστοιχα.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει έντονη πολιτική αναταραχή ενώ η Ρωσία πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης μετά την επέμβαση και προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία.

Την χειρότερη επίδοση την χρονιά που πέρασε είχαν το ρούμι και η βότκα, ενώ άνοδο στις προτιμήσεις των πελατών έχουν το αγγλικό τζιν, το ιρλανδέζικο ουίσκι, το ιαπωνέζικο ουίσκι και η μαύρη μπύρα.

Το δημογραφικό και το γεγονός ότι αρχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά της Δύσης οι millennial δηλαδή άνθρωποι ηλικίας 25-34 με τα όποια χαρακτηριστικά έχει η συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού.

Κίνα, ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία και Ρωσία είναι οι χώρες που καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα