Wikileaks: Πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας

Τώρα είναι πια επίσημο. Ο αντικαταστάτης της αριστερής προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff η οποία απομακρύνθηκε από την θέση της με απόφαση του βραζιλιάνικού κογκρέσου, θα μετατρέψει την χώρα από βασικό παίκτη των "BRICS" σε άλλη μία χώρα της Λατινικής Αμερικής, πελάτη των ΗΠΑ.

Το δίκτυο Wikileaks αποκαλύπτει ότι ο εκτελών χρέη προέδρου στην Βραζιλία, μετά την απομάκρυνση της Rousseff, ήταν πληροφοριοδότης

των μυστικόν υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Michel Temer παρείχε πληροφορίες το 2006 στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βραζιλία για την πολιτική κατάσταση στην χώρα, σημειώνει το δίκτυο στον λογαριασμό του στο Tweeter.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται ο Βραζιλιάνος πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος είπε στους Αμερικανούς ότι το κόμμα του δεν είχε κάποιο πολιτικό όραμα αλλά αποτελούσε ομπρέλα προστασίας για τοπικούς πολιτικούς παράγοντες.

Μάλιστα ο Temer είναι υποστηρικτής της ζώνης ελεύθερου εμπορείου με τις ΗΠΑ.

Την ώρα που η Βραζιλία έχει αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας με την Ρωσία και την Κίνα, η απομάκρυνση της Rousseff και η αντικατάστασή της με τον Temer πιθανά να αλλάξει πολλά σε επίπεδο διεθνών σχέσεων για την χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα