Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η εντείνεται η αγωνία για το θέμα της Καταλονίας ενώ η περίοδος της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έδωσε μεικτά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε 0,66% στις 388,96 μονάδες.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 έκλεισε με πτώση 0,26% στις 7.523 μονάδες, o DAX υποχώρησε 0,29% στις 5.368 μονάδες, o CAC40 στο -0,43%, o FTSE MIB μειώθηκε κατά 0,99% στις 22.133 μονάδες, o IBEX35 υποχώρησε κατά 0,74% στις 10.197 μονάδες.

Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων ήταν σε πλήρη εξέλιξη

την Πέμπτη, με πλήθος εταιρειών να παρουσιάζουν στοιχεία.

Η Tele2 ήταν η κορυφαία στην Ευρώπη με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 5,52% καθώς η εταιρεία αύξησε τις προβλέψεις της, μετά τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η εταιρεία οικοδομικών υλικών Travis Perkins παρουσίασε επίσης άνοδο κερδών σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2,2% καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε επιτάχυνση της αύξησης των πωλήσεων. Η Carrefour και η Pernod Ricard έφτασαν στην κορυφή του STOXX 600, καθώς και οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν πρόσφατα εκθέσεις κερδών.

Τη χειρότερη απόδοση στο STOXX 600 είχε η μετοχή της IWG καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε ότι τα ετήσια λειτουργικά του κέρδη αναμλενεται να είναι "ουσιαστικά χαμηλότερο από τις προσδοκίες της αγοράς". Η μετοχή κατρακύλησε 32%.

Η Unilever ανέφερε επιβράδυνση των εσόδων του τρίτου τριμήνου λόγω των φυσικών καταστροφών και τον κακών καιρικών συνθηκών στην Ευρώπη. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 6,39%.

Η Roche ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση πωλήσεων για το εννιάμηνο του 2017 και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους. Ωστόσο, το πρωί διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος.

Η Nestle ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεων εννιαμήνου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Η οργανική ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 2,6%, ωστόσο η μετοχή σημείωνε νωρίτερα πτώση, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση κατά 40-60 μονάδες βάσης στο λειτουργικό περιθώριο.

Η γερμανική SAP αναβάθμισε το ετήσιο outlook και ανακοίνωσε αύξηση 8% σε διαρκή νομισματική βάση για τα έσοδα γ'τριμήνου που ανήλθαν σε 5,59 δισ. ευρώ.
Στο μεταξύ, η μετοχή του LSE υποχώρησε 1, 07% μετά την ανακοίνωση ότι ο CEO CEO Xavier Rolet θα αποχωρήσει από τον όμιλο στα τέλη του 2018.

Εκτός από το θέμα της Καταλονίας και τα νέα εταιρικά αποτελέσματα, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου κυριαρχεί το θέμα του brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα