Σε αρνητικό έδαφος γυρνά η Ευρώπη – Πτώση 2% για Remy Cointreau

Δεν μπόρεσε η Ευρώπη να διατηρήσει τα χθεσινά κέρδη και σήμερα γυρνά σε αρνητικό έδαφος καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να στρέφουν την προσοχή τους σε αποτελέσματα καθώς ξεκινά νέα περίοδος ανακοίνωσης οικονομικών επιδόσεων από πολλές επιχειρήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο νωρίτερα πτώση 0,21% με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Ο FTSE100 -0,14%, o DAX -0,30%, o CAC40 -0,17%, o IBEX35 +0,07%, o FTSE MIB -0,02%

Οι μετοχές του τομέα ταξιδίων

σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις και ακολουθεί ο κλάδος τροφίμων και ποτών.
Πληροφορίες ότι Lufthansa και easyJet υπέβαλαν βελτιωμένες προσφορές για τον ιταλικό αερομεταφορέα, Alitalia, απέτυχαν να δώσουν ανοδική ώθηση στις μετοχές που σημειώνουν οριακές απώλειες από το άνοιγμα.

Η γαλλική Remy Cointreau παρέσυρε καθοδικά τις μετοχές του κλάδου τροφίμων και ποτών, μετά την υποβάθμισή της από την J.P. Morgan. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες 2,3%.
Αντιθέτως, οι μετοχές του τομέα λιανεμπορίου σημειώνουν κέρδη. Η βρετανική Tesco με άνοδο 3,8% μετά την ανακοίνωση διανομής του πρώτου μερίσματος μετά από τέσσερα χρόνια. Η εταρεία ανακοίνωσε επίσης ετήσια κέρδη 1,3 δισ. στερλίνες.
Η Deutsche Telekom με άνοδο 3,9% μετά την πληροφορία ότι η Sprint ξεκίνησε εκ νέου συνομιλίες για τη συγχώνευσή της με την T-Mobile U.S.

Στο μεταξύ, ερευνητές της Κομισιόν έκανε έφοδο στα γραφεία της Twenty-First Century Fox στο Λονδίνο, ωστόσο δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι της εφόδου. Η μετοχή σημείωσε πτώση άνω του 1%.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, η Volkswagen αναμένεται να αντικαταστήσει της CEO της Matthias Mueller με τον Herbert Diess, με την μετοχή της να σημειώνει οριακές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα