Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το παγκόσμιο ράλι

Μεικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την άνοδο στις διεθνείς αγορές που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, με τις οποίες μειώθηκαν οι φόβοι για το παγκόσμιο εμπόριο.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,49% ή 107,22 μονάδες και έκλεισε στις 21.687,10 μονάδες. Πτώση παρατηρήθηκε κυρίως .στις μετοχές του κλάδου καταναλωτικών αγαθών. Ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,38%, σε ποσοστό 6,64 μονάδων, για να κλείσει στις 1.725,30 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα

ο Kospi με πτώση 0,26%.

Ανοδο σημείωσαν τα χρηματιστήρια της Κίνας με τον Shanghai composite να σημειώνει άνοδο 0,42%. Νωρίτερα ο Shenzhen composite ενισχυόταν κατά 0,73%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,48% λόγω κερδών στον τομέα της ενέργειας, των πρώτων υλών και της τεχνολογίας.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,48%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,76%.

Τα ισχυρά κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Wall Street δεν κατάφεραν να δώσουν ανάλογη ώθηση στις ασιατικές αγορές, μολονότι ο διευρυμένος MSCI για τις μετοχές Ασίας και Ριορηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,24%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, τόσο η Ασία όσο και η Ευρώπη έκαναν ράλι μετά την αναπτέρωση της ελπίδας των επενδυτών ότι αποφεύχθηκε η απειλή ενός εμπορικού πολέμου, καθώς ο Κινέζος πρόεδρος προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διατήρησε τα κέρδη του έναντι του γεν και νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 107,10 γρν.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,1% τον Μάρτιο, έναντι ετήσιας αύξησης 2,9% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Πεκίνο. Η πορεία του αναφερόμενου δείκτη αποτελεί ουσιαστική ένδειξη για την πορεία του πληθωρισμού.

Ετήσια αύξηση 3,1% κατέγραψαν οι τιμές του δείκτη παραγωγού (PPI) στην Κίνα, κατά τον μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα στατιστικ ά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Πεκίνο.Τα στοιχεία δείχνουν μείωση της αύξησης του δείκτη από το ποσοστό ετήσιας αύξησης 3,7% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα