Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Θετικά εταιρικά μεγέθη αλλά και έκρηξη ανόδου στο πετρέλαιο είναι τα δύο σημεία από τα οποία προσπαθούν να «πιαστούν» οι επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι, όμως, μοιάζουν αναποφάσιστοι, με αποτέλεσμα οι τρεις βασικοί δείκτες της αγοράς να ισορροπούν οριακά μεταξύ κερδών και απωλειών.

Η καλή πορεία των μετοχών των Chevron (1,9%) και Caterpillar

(2,64%) βοηθά τον Dow Jones να διατηρήσει θετικό πρόσημο, καθώς ενισχύεται έστω και κατά το οριακό 0,07% στις 15.955 μονάδες.

Κέρδη 0,11% για τον S&P 500 στις 1.885 μονάδες, ενώ κατά 0,09% υψηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.473 μονάδες.

Το πετρέλαιο την ίδια ώρα καταγράφει ράλι, με άνοδο που ξεπερνά και το 7%, μετά την είδηση – προερχόμενη από τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλ. Νόβακ – ότι Μόσχα και Σ. Αραβία βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά 5%, όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είτε είναι μέλη του OPEC είτε όχι.

Το γεγονός αυτό οδηγεί ισχυρά υψηλότερα τους πετρελαϊκούς ομίλους, με τον ενεργειακό κλάδο να ενισχύεται κατά 3,5% και να είναι αυτός με την καλύτερη πορεία στον S&P 500.

Ράλι για τη μετοχή του Facebook, με άνοδο που ξεπερνά το 12%, καθώς ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η προσοχή στρέφεται και στις μετοχές των Amazon.com (3,5%), Microsoft (0,7%) και Visa (-0,3%), οι οποίες ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου αμέσως μετά το σημερινό κλείσιμο της Wall Street.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα