Reuters: Το σχέδιο της ΕΕ για να αποφευχθεί ένα Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να προσφέρει στην Βρετανία ένα νέο «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» που θα μπορούσε να φρενάρει τις προσφυγικές ροές από άλλες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο μηχανισμός αυτός θα συμπεριλαμβάνεται μέσα σε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στο Brexit.

Το σχέδιο αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στο μέλος

της ΕΕ να αρνηθεί την παροχή οφελών σε νέους εργαζόμενους που έρχονται από άλλες χώρες της ΕΕ για διάστημα έως τεσσάρων ετών. Πρόκειται για ένα από τα βασικά αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με πολλούς ηγέτες της ΕΕ, που έχουν δηλώσει ότι περικλείει κινδύνους σύγκρουσης με τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο κ. Κάμερον θα συζητήσει την πρόταση την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Κάμερον, είναι πρόθυμος να πάρει κάθε είδους μέτρο προκειμένου να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Αν τελικά συμφωνήσει σε αυτό και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, τότε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να εγκριθούν και κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Ντέιβιντ Κάμερον με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την ερχόμενη Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα