Σε αναζήτηση επενδυτών για τη νέα έξοδο στις αγορές
Του Στέλιου Μορφίδη
Με την τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης στο τσεπάκι του ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στις ΗΠΑ σε μία προσπάθεια προσέλκυσης νέων επενδυτών που θα βοηθήσουν στην επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.
Ήδη το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει, έχει μεταφραστεί σε σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Είναι ενδεικτικό πως για πρώτη φορά από το 2009 η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται σήμερα πέριξ του 4,6%!
Πρόκειται
Η επίσημη ατζέντα του ταξιδιού του υπ. Οικονομικών προβλέπει τη συμμετοχή του στο 19ο ετήσιο συνέδριο «Invest in Greece» που διοργανώνει η Capital Link την ερχόμενη Δευτέρα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών καθώς προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος για την διατηρήσιμη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές μετά τον Αύγουστο του 2018, οπότε και λήγει το πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης του ESM.
Από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει στην ατζέντα προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμών. Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο δεδομένου ότι στη Νέα Υόρκη θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομάδα των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο αλλά και ο εκπρόσωπος του ESM Νικολά Τζιαμαρόλι προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο.
Το πρόγραμμα του υπουργού Οικονομικών, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, προβλέπει σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών από σήμερα κιόλας. Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του συνεδρίου ο κ. Τσακαλώτος θα απευθύνει την κεντρική ομιλία. Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Μεταξύ των επίσημων φορέων της ελληνικής κυβέρνησης που θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου είναι επίσης ο υπ. Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, η υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και η Πρόεδρος του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων Ράνια Αικατερινάρη.
Εκεί όμως θα βρεθούν και πολλοί τραπεζίτες και επικεφαλής εισηγμένων εταιρειών προκειμένου να συμμετάσχουν στα πάνελ αλλά και τις συναντήσεις με τους ξένους επενδυτές. Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, οι επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά αλλά και εταιρικά ομόλογα, οι προοπτικές του τραπεζικού κλάδου και των επενδύσεων σε αυτόν, τα ενεργειακά, ο τουρισμός, τα ακίνητα, η ναυτιλία είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων που θα αναλυθούν.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετέχοντες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ραγδαίες εξελίξεις: «Πράσινο φως» από τις τράπεζες για τη διάσωση του Mega
- Πόσοι θα λάβουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα
- Από το καλό στο καλύτερο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
- Ευ. Βενιζέλος: Ποια ήταν η σκοπιμότητα της επίσκεψης Ερντογάν;
- ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ: Υποβολή αιτήσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων ποσών κρατήσεων υγ. περίθαλψης του ν. 4501/17, στους κληρονόμους των θανόντων συνταξιούχων
- 4 δισ. από τη μικρή λιανική θέλουν τα σούπερ μάρκετ
- DEMO: Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε 84 χώρες
- Τα βελγικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
- ΝΔ: Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ
- Ο Ερντογάν στην Θράκη: Υποδοχή με χειροκροτήματα στο τζαμί της Κομοτηνής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- DEMO: Εκπροσωπεί την Ελλάδα σε 84 χώρες
- Ο Ερντογάν στην Θράκη: Υποδοχή με χειροκροτήματα στο τζαμί της Κομοτηνής
- Αύξηση 16,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο
- Αποχωρεί ο οικονομικός διευθυντής της Swiss Re
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις πυρκαγιές
- Και η ΠΝΟ στη γενική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου
- Βρετανός μεγιστάνας κατηγορεί την Τερέζα Μέι για προδοσία!
- Μόνο το 42% των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα εγκρίνεται
- Φραγή σε ανεξέλεγκτες ενοικιάσεις τύπου Airbnb βάζει η Σιγκαπούρη
- Η στερλίνα φρενάρει την άνοδο του FTSE100

- Τελευταία Νέα New Money
- Σε αναζήτηση επενδυτών για τη νέα έξοδο στις αγορές
- Ζεστάθηκε ο πληθωρισμός - Ανοδος 1,1% τον Νοέμβριο
- Βρετανός μεγιστάνας κατηγορεί την Τερέζα Μέι για προδοσία!
- Μόνο το 42% των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα εγκρίνεται
- ΕΕ: Οι αρχές κάθε χώρας θα ρυθμίζουν το καθεστώς για τα τυχερά παιχνίδια
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια από τις πυρκαγιές
- Απρόσμενα συγχαρητήρια στη Μέι από τον Μπόρις Τζόνσον
- Αύξηση 16,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο
- Φραγή σε ανεξέλεγκτες ενοικιάσεις τύπου Airbnb βάζει η Σιγκαπούρη
- Και η ΠΝΟ στη γενική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη από την μεριά των επενδυτών
- Πανευρωπαϊκές διακρίσεις και επενδύσεις άνω των 15 εκατ. ευρώ για την PepsiCo Ελλάδας!
- Από το καλό στο καλύτερο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
- Νέα λίστα: Πρωταθλητές της Ευρώπης σε ποσοστό καπνιστών οι Έλληνες
- Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου:Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας είναι μία προσπάθεια καπηλείας του όρου ΗΤΑ
- Συνάντηση θα έχουν την Τετάρτη Μέρκελ - Σουλτς
- Επισκευάζουν τους κατεστραμμένους δρόμους του Καλοχωρίου λόγω Κ16
- CU: Ανανεωμένη εφαρμογή My CU App
- Αποκάλυψη mononews.gr: Και δεύτερη άδεια διαχείρισης δανείων σε εταιρία του (εξάδελφου) Τσακαλώτου. Και η Pimco στο παιχνίδι
- Χριστουγεννιάτικη αγορά Ρομά από τις 14 Δεκεμβρίου στο πάρκο της ΧΑΝΘ