Σχεδόν αμετάβλητος ο χρυσός μετά τα χθεσινά κέρδη

Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με το δολάριο να σταθεροποιείται μετά τις πιέσεις που δέχθηκε χθες, στον απόηχο της δήλωσης του διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζέρομ Πάουελ, ότι τα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο «ουδέτερο» επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ δεν«επέτρεψαν» στο δολάριο να ενδυναμωθεί σημαντικά.
Ειδικότερα,

σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve (Fed) για τον πληθωρισμό κατέβασε ταχύτητα, καταγράφοντας τη μικρότερη ετήσια αύξηση από τον Φεβρουάριο.

Αρνητικά παραμένουν τα στοιχεία και για την αμερικανική αγορά κατοικίας, καθώς τα εκκρεμή συμβόλαια για την αγορά κατοικιών κατέγραψαν πτώση για δέκατο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο του 2018, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό τεσσάρων ετών.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη μόλις 0,05% ή 60 σεντς στα 1.230,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν οριακά στις 96,8 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,4% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,2777 δολ.

Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι επενδυτές παραμένουν, εν τω μεταξύ, επιφυλακτικοί εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, με τον πρώην δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου, Michael Cohen, να δηλώνει ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τον ρόλο του σε έργο real estate του Οργανισμού Τραμπ στη Ρωσία, που σχετίζεται με την έρευνα που διεξάγεται για την εμπλοκή της Ρωσίας στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι εργάστηκε σε σχέδιο real estate στη Μόσχα, διαψεύδοντας τον Cohen.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγες ώρες αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενος την ουκρανική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα