Γαβρόγλου για καταλήψεις: Η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται και η ΝΔ σιγοντάρει


Στη Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε ο υπουργός Παιδεία Κώστας Γαβρόγλου για τις μαθητικές καταλήψεις. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, ο κ.Γαβρόγλου υποστήριξε ότι «η Χρυσή Αυγή καπηλεύεται τις μαθητικές καταλήψεις και η ΝΔ

σιγοντάρει».

Οπως είπε ο κ.Γαβρόγλου, απαντώντας στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση με τα σχόλια που έκανε «χαρίζει» τους μαθητές στη Χρυσή Αυγή, «εμείς, και εγώ και η κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα για για τους μαθητές και τις καταλήψεις. Η ΝΔ άφηνε τον κ.Βορίδη και τον κ.Γεωργιάδη και έκαναν παιχνίδι. Τώρα είδαν ότι οι καταλήψεις είναι στο 13% και λένε μέσω κύκλων ότι είναι κατά των καταλήψεων. Πρέπει να συνταχθούμε κατά του φασισμού. Εμείς σεβόμαστε τα άτομα που διαδηλώνουν και εκφράζουν τη διαφορετική άποψη, αλά είναι άλλο ένα ναζιστικό κόμμα να θέλει να το καπηλευτεί αυτό και να μην υπάρχει αντίδραση.

Ο υπουργός Παιδείας όμως, μίλησε και για τις συναντήσεις που έχει με αντικείμενο το προσχέδιο συμφωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο. Οπως είπε, «δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε χωρίς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κληρικών», τους εκπροσώπους των οποίων συναντά την Τρίτη. Οπως είπε ο κ.Γαβρόγλου με βάση το προσχέδιο, ο μισθός του θα συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία των μισθών των δημοσίων υπαλλήλψων και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει που μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με δεδομένο ότι οι ιερείς τυπικά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα