Σαρωτικός για τις ελληνικές τράπεζες ο ιδρυτής της Algebris Investments

Υπάρχει κάποια αξία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Algebris Investment, Davide Serra. Ωστόσο ο ίδιος χαρακτηρίζει υψηλού ρίσκου μία τέτοια τοποθέτηση αποκλείοντας μάλιστα επένδυση σε μετοχές και προτιμώντας options.

«Με τα κόκκινα δάνεια να είναι στο 50% και τις τράπεζες να παίρνουν τις σχετικές προβλέψεις η αξία σήμερα του παλαιού τραπεζικού συστήματος φθάνει τα 5 δισ ευρώ», σημείωσε ο κ. Serra ερωτηθείς σχετικά στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Το θεμελιώδες ερώτημα όμως είναι θέλουν να κρατήσουν το τραπεζικό σύστημα ιδιωτικό ή να το στείλουν στα stress tests και να το καταστήσουν δημόσιο», παρατήρησε ο κ. Serra. Και τόνισε: «επειδή υπάρχει αξία στο να το διατηρήσουν ιδιωτικό θα έλεγα ότι σε ένα χαρτοφυλάκιο θα μπορούσε να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό options – και όχι μετοχές – των ελληνικών τραπεζών. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο στοίχημα στο οποίο μπορείς εύκολα να έχεις κέρδη, μπορείς όμως και εύκολα να δεις την επένδυση σου να μηδενίζει», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο Davide Serra δημιούργησε την Algebris Investment το 2006 και εξειδικεύεται σε επενδύσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Από μετοχές και ομόλογα ως εξασφαλισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ο ίδιος απ' το 1999 ως το 2006 ήταν επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών τραπεζών στην Morgan Stanley.

Στ. Μορφίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα