Lufthansa: Ενδιαφέρον να δημιουργήσει μια νέα Alitalia, αλλά υπό όρους

«Η προβληματική Alitalia, έτσι όπως είναι σήμερα, δεν είναι προς συζήτηση» - Σήμερα οι υπογραφές για την Air Berlin

Η Lufthansa θα ενδιαφερόταν εάν υπήρχε η ευκαιρία για τη δημιουργία μια νέας Alitalia, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού αερομεταφορά Κάρστεν Σπορ, όπως μεταδίδει το

Reuters.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Ούλρικ Σβένσον δήλωσε τον Αύγουστο ότι η Lufthansa ενδιαφερόταν να βοηθήσει να διαμορφωθεί η ιταλική αγορά αερομεταφορών, αλλά ότι δεν ήταν διατεθειμένη να αναλάβει τον προβληματικό εθνικό αερομεταφορέα της Ιταλίας στην παρούσα του μορφή.

«Η Alitalia, έτσι όπως είναι σήμερα, δεν είναι προς συζήτηση», δήλωσε σήμερα ο Σπορ. «Αλλά εάν υπήρχε η ευκαιρία να δημιουργηθεί μια νέα Alitalia, τότε η Lufthansa ως το Νο1 στην Ευρώπη θα ενδιαφερόταν για τις συνομιλίες», δήλωσε.

Οι προσφορές για την Alitalia αναμένεται να υποβληθούν έως τις 16 Οκτωβρίου.

Σήμερα οι υπογραφές για τμήματα της Air Berlin

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την απόκτηση τμημάτων της Air Berlin.

Όπως είπε ο Κάρστεν Σπορ, «σήμερα θα γίνουμε μάρτυρες μιας καμπής στην ιστορία της Lufthansa και της Berlin».

Η Αir Berlin, που προσπαθούσε ανεπιτυχώς, την τελευταία δεκαετία να γυρίσει σε κερδοφορία, έκανε άιτηση για εκκαθάριση στις 15 Αυγούστου και τα αεροπλάνα της συνέχισαν να πετούν χάρη σε κρατική βοήθεια.

Την Τετάρτη, πηγές είχαν αναφέρει ότι η Lufthansa ετοιμάζετα να εξαγοράσει την αυστριακή θυγατρική της Αir Berlin, Niki,την αεροπορική LG Walter που πραγματοπιεί τοπικά δρομολόγια, καθώς και ορισμένα αεροσκάφη για κοντινές διαδρομές.

Keywords
Τυχαία Θέματα