Σάλος με την αποβολή μαθητών που τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή»
Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα να αποβάλει μαθητές, επειδή την ώρα της παρέλασης την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».
Συγκεκριμένα, έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα αποβλήθηκαν για την συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, όταν αποκόπηκαν από την παρέλαση για να φωνάξουν συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και να τραγουδήσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο notioanatolika.gr, υπήρξε διένεξη τις προηγούμενες ημέρες, όταν μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Γέρακα ζήτησαν από τους καθηγητές να παρελάσουν τραγουδώντας το εμβατήριο, όμως εκείνοι αρνήθηκαν.
Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν έξι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα, με την αιτιολόγηση ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 1/11 συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των συμμαθητών τους.
Το ζήτημα απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση τόσο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ούτε από την ΔΙΔΕ Ανατολικής Αττικής.
Για το περιστατικό αντέδρασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας: «Από τη μιά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να προστατεύει τα παιδιά και να τα ξεκουράζει κι εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με αποβολές. Θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή την Δευτέρα. Να ερωτηθή ο υπουργός Παιδείας για αυτό. Να τοποθετηθεί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να αποβληθούν, αν κάνουν χασίς».
Τι απαντούν οι μαθητές
Την ίδια ώρα, την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν έπραξαν τίποτα το μεμπτό, υπογραμμίζουν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα και οι συμμαθητές τους που τούς συμπαραστέκονται, σχετικά με την ποινή που τους επιβλήθηκε επειδή παρέλασαν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μιλώντας στο notioanatolika.gr εκπρόσωπος των μαθητών έκανε σαφές ότι θέλησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το συγκεκριμένο τραγούδι «χωρίς να προσβάλλουμε καμία εθνικότητα, κανένα λαό, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποια κόμματα ή οργανώσεις. Εκπροσωπούσαμε καθαρά τους εαυτούς μας σαν Έλληνες και μαθητές λυκείου».
«Δεν θεωρώ δικαιολογημένα την ποινή που μας επιβλήθηκε. Δεν συμφωνεί κανείς με αυτήν, ούτε οι μαθητές, ούτε ο σύλλογος γονέων, ούτε ο δήμαρχος της περιοχής» πρόσθεσε ο ίδιος μαθητής.
«Θέλαμε χρόνια να το κάνουμε αυτό... μας τρενάρανε, όμως κάποιοι καθηγητές με εξαίρεση δύο, μας παρότρυναν να το κάνουμε. Φέτος είμαστε στην τελευταία χρονιά (σ.σ. Γ' Λυκείου), είμαστε πιο κατασταλαγμένοι, γνωρίζουμε τί θέλουμε, ξέρουμε τα "πιστεύω" μας», συμπλήρωσε για να καταλήξει:
«Το Μακεδονικό είναι ένα μείζον ζήτημα της εποχής. Ως... πατριωτάκια μας εκφράζει και θέλαμε να πούμε τη γνώμη μας σε μια παρέλαση στην οποία δεν εκπροσωπούσαμε το 1ο ΓΕΛ αλλά την πατρίδα μας της Ελλάδα και τιμούσαμε τους προγόνους που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει για μας».
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Το τρένο επιστρέφει στη Δυτ. Ελλάδα
- Ο γεωγραφικός χάρτης των "κόκκινων" δανείων
- Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά αύριο, Κυριακή
- Καμμένος - Σπίρτζης υπερ Λυμπερόπουλου στη δίκη με τη Beat
- Velocity.Partners: «Βρέχει» 24 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές startups
- Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή οχήματος στη Λεωφόρο Κηφισίας
- Future 50: Οι εταιρείες που θα ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια στη νέα λίστα του Fortune
- Ξεπερνούν τους 20 οι νεκροί από την κακοκαιρία στην Ιταλία
- Το τρένο επιστρέφει στη Δυτική Ελλάδα
- Η FORTHnet, οι δεσμευτικές προσφορές και το… παιχνίδι καθυστέρησης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις New Money
- Καμμένος - Σπίρτζης υπερ Λυμπερόπουλου στη δίκη με τη Beat
- Επιμένουν οι δανειστές για «τρύπα» εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις
- Η...καθυστερημένη έκθεση της SocGen και η πρόβλεψη για 3 διαγραφές
- Γιατί καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ
- Κι όμως - Οι πωλήσεις smartphone και tablet υποχωρούν
- «Παλιός» ο ΕΦΚΑ, «νέα» η ΑΑΔΕ
- Ζάκυνθος: 120 σπίτια μη κατοικήσιμα μετά τον ισχυρό σεισμό
- House of Cards: Έφτασε η τελευταία σεζόν
- Μαχαίρωσε την σύζυγό του στη Γαλλία και τον έπιασαν στο «Βενιζέλος»

- Τελευταία Νέα New Money
- Ζάκυνθος: 120 σπίτια μη κατοικήσιμα μετά τον ισχυρό σεισμό
- Επιμένουν οι δανειστές για «τρύπα» εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις
- ΣΒΕΕ: Αναιμική ανάπτυξη αν δεν φύγουν τα «βαρίδια»
- Η...καθυστερημένη έκθεση της SocGen και η πρόβλεψη για 3 διαγραφές
- House of Cards: Έφτασε η τελευταία σεζόν
- Καμμένος - Σπίρτζης υπερ Λυμπερόπουλου στη δίκη με τη Beat
- Κι όμως - Οι πωλήσεις smartphone και tablet υποχωρούν
- Μαχαίρωσε την σύζυγό του στη Γαλλία και τον έπιασαν στο «Βενιζέλος»
- «Παλιός» ο ΕΦΚΑ, «νέα» η ΑΑΔΕ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Future 50: Οι εταιρείες που θα ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια στη νέα λίστα του Fortune
- Συνελήφθη για φόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!
- Γερμανία: Οι πωλήσεις από δεύτερο χέρι και πάλι της μόδας
- Συνεργασία Ελλάδας- Γερμανίας εγκαθιδρύεται για τον Τουρισμό Υγείας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ
- Τι απαντούν οι μαθητές που αποβλήθηκαν για το «Μακεδονία Ξακουστή» στην παρέλαση (video)
- Ο Τραμπ... αυτοανακηρύχθηκε ήρωας του Game of Thrones! (photo)
- Ζάκυνθος: Μη κατοικήσιμα 120 σπίτια
- Βαυαρία: Συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού
- Ζάκυνθος: 120 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα