Σ. Αραβία: Η Ρωσία κινείται «πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε» στις περικοπές πετρελαίου

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την Κυριακή ότι είναι σίγουρος πως ο ΟΠΕΚ και οι συνεργαζόμενες χώρες θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για την εξισορρόπηση των αγορών πετρελαίου το 2019, παρά το γεγονός ότι ορισμένες παρουσιάζουν βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό στη μείωση της παραγωγής τους.

«Έχουμε ήδη κάνει αρκετά», δήλωσε ο Khalid al-Falih στο CNBC, όταν ρωτήθηκε τι

θα κάνει ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ για να εξισορροπήσει τις αγορές φέτος. «Όχι μόνο το βασίλειο αλλά και άλλες χώρες, έχουμε ακούσει από τα Εμιράτα, έχω μιλήσει επανειλημμένα με τους συναδέλφους μου στο Ιράκ, έχουν ήδη αναλάβει δράση», είπε ο ίδιος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επιδόσεις του μεγαλύτερου παραγωγού εκτός ΟΠΕΚ, που συνεργάζεται στις περικοπές: «Η Ρωσία έχει ξεκινήσει, με πιο αργό ρυθμό από όσο θα ήθελα, αλλά είμαι βέβαιος ότι, όπως και το 2017, θα προλάβει και τις υπόλοιπες χώρες και θα συμβάλλει θετικά στην εκ νέου εξισορρόπηση της αγοράς».

Τα μέλη του ΟΠΕΚ, μαζί με αρκετές άλλες χώρες, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο σε περικοπές της παραγωγής πετρελαίου συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, προκειμένου να αναχαιτίσουν μια βυθισμένη αγορά και να στηρίξουν τις δικές τους εξαγωγικές οικονομίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα