Ανησυχίες για τη Nissan - Ξένο στέλεχος παραιτείται εν μέσω έρευνας του Ghosn

Η απροσδόκητη αναχώρηση του Jose Munoz, ενός από τους κορυφαίους δυτικούς που εργάζονται για τη Nissan, εγείρει νέες ανησυχίες για αυτό που οι πρώην στελέχη και insiders της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι θα μπορούσε είναι ένας «καθαρισμός» όλων των ξένων συνεργατών που συνδέονται με τον εκθρονισμένο πρόεδρο της εταιρείας Carlos Ghosn.

Ο Munoz, ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ότι είναι υποψήφιος για τον ρόλο του CEO

της Nissan, παραιτήθηκε την Παρασκευή. Η Nissan ανέθεσε στον Munoz να συνεργαστεί σε μια αυξανόμενη εσωτερική έρευνα που αναζητά οικονομικές και άλλες ηθικές παρατυπίες στην εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC.

Πολλά στελέχη της βιομηχανίας, ακόμα και κάποια μέλη μέσα στην εταιρεία, αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν η σύλληψη του Ghosn και η μακρά του κράτηση είναι πιο πολύ πολιτικές κινήσεις παρά εγκληματικές.

Άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα δήλωσαν στο CNBC ότι η εσωτερική έρευνα της Nissan δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αποσπάσει τη δύναμη από τη Renault, η οποία κατέχει μερίδιο 43,4% στην ιαπωνική εταιρεία.

"Σκληρή μεταχείριση" καταγγέλλει η σύζυγός του

Η σύζυγος του Carlos Ghosn στράφηκε στην Human Rights Watch και ζήτησε από την οργάνωση να επιστήσει την προσοχή στην "σκληρή μεταχείριση" του πρώην προέδρου, κατά τη διάρκεια της κράτησής του σε ιαπωνική φυλακή, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιαπωνικές αρχές κατηγορούν τον Ghosn ότι δεν ανέφερε το πραγματικό του εισόδημα, καθώς και για την μεταφορά ζημιών από προσωπικές του επενδύσεις στη Nissan το 2008.

Σε μια επιστολή εννέα σελίδων προς την Kanae Doi, την διευθύντρια της ΙHuman Rights Watch στην Ιαπωνίας, η Carole Ghosn ζήτησε να "φωτίσει την σκληρή μεταχείριση του συζύγου της και τις ανισότητες που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα που του προκάλεσε το ιαπωνικό δικαστικό σύστημα".

Η ιαπωνική κυβέρνηση αρνείται τις αιτήσεις να τερματίσει την κράτησή του, η οποία άρχισε από τις 19 Νοεμβρίου. Οι δικηγόροι του Ghosn δήλωσαν ότι θα χρειαστούν πιθανώς περισσότεροι από έξι μήνες για να δικαστεί η υπόθεσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα