Ρίχνει τους τόνους η Μαδρίτη - Απολογείται για την αστυνομική βία στην Καταλονία

Ηπιότερο τόνο υιοθετεί η Μαδρίτη, ζητώντας συγγνώμη για την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα.

Η πολιτική κρίση στην Ισπανία φαίνεται να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα και να επηρεάζει την οικονομία αφού ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα

της χώρας ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της από την Καταλονία υπό τον φόβο κήρυξης της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Ήδη η καταλανική κυβέρνηση φαίνεται να αψηφά τις εντολές της Μαδρίτης και να προχωρά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, κατά την οποία είναι πολύ πιθανό να ανακηρυχθεί η ανεξαρτησία της Καταλονίας, παρά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση σύγκλησης του Κοινοβουλίου.

«Όταν βλέπω τέτοιες εικόνες, ανθρώπους που χτυπήθηκαν, σπρώχτηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο, δεν μπορώ παρά να μετανιώνω για τους αστυνομικούς που παρενέβησαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην βορειοανατολική Καταλονία, Ένρικ Μίγιο σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, εκπρόσωπος της καταλανικής Βουλής, ανακοίνωσε ότι ο Κάρλος Πουτζδεμόντ, ζήτησε να απευθύνει ομιλία στους βουλευτές για την «πολιτική κατάσταση».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, έχει προτείνει να γίνουν συζητήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα ώστε να βρεθεί μια λύση, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει στην Καταλονία περισσότερη αυτονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα