Απογοητεύουν τη Wall Street τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Σταθεροποιητικά και με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αγορά εργασίας συρρικνώθηκε για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια.

Ο Dow Jones κινείται οριακά χαμηλότερα (-0,03%) στις 22.767 μονάδες, με τις μετοχές των Chevron και Walt Disney να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12% στις 2.548 μονάδες, με τις μετοχές τηλεπικοινωνιών και real estate να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Ο

τεχνολογικός Nasdaq κινείται οριακά σε θετικό έδαφος, στις 6.586 μονάδες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 33.000 τον Σεπτέμβριο εξαιτίας των τυφώνων που «χτύπησαν» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο μήνα από το 2010 που η αμερικανική αγορά εργασίας συρρικνώθηκε. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση 90.000 θέσεων εργασίας.

Παρά τα αδύναμα στοιχεία εργασίας, τα ωρομίσθια αυξήθηκαν, σε ετήσια βάση, κατά 2,9% και η ανεργία υποχώρησε σε χαμηλό 16 ετών, στο 4,2%.

Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις αυξήθηκαν μετά τη δημοσίευση των στοιχείων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2,4% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε στο 1,52%, σε νέο υψηλό από το 2008.

«Το ξέραμε ότι τα στοιχεία εργασίας θα ήταν αδύναμα λόγω των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα. Αλλά, παράλληλα, τα στοιχεία για τα ωρομίσθια και την ανεργία ήταν θετικά, οπότε η αγορά ομολόγων αντιδρά σε αυτά» σχολιάζει ο Ρίκαρντ Πικιρίλο, διευθύνων σύμβουλος στην PGIM Fixed Income.

Keywords
Τυχαία Θέματα