Ρίχνει τους τόνους η ιταλική κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουσέπε Κόντε, επιδιώκει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 για να αποφευχθούν μαζικά πρόστιμα, ανέφεραν ιταλικές εφημερίδες την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι ιταλικές εφημερίδες La Stampa και Il Messaggero ανέφεραν ότι ο Κόντε προσπαθεί να πείσει τις Βρυξέλλες ότι τυχόν κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρώμη θα ήταν για παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ

για το υπερβολικό έλλειμμα και όχι για το χρέος.

Σύμφωνα με την Il Messaggero, η Ιταλία θα πρέπει να εισαγάγει μέτρα ύψους 40-60 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως για παραβίαση των κανόνων χρέους της ΕΕ, σε σύγκριση με μόλις 9-13 δισεκατομμύρια ευρώ για παράβαση του ελλείμματος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιοβάνι Τρία, επεσήμανε την ανάγκη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την ΕΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό, τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση αναμένει την αντίδραση της Κομισιόν.

«Η Ιταλία επιδιώκει εποικοδομητικό διάλογο με την ΕΕ» δήλωσε ο Τρία, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στη Γερμανία υποστηρίζοντας ότι η μείωση του ΑΕΠ θα επηρεάσει και την ιταλική οικονομία.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η ΕΕ φαίνεται να μην μπορεί να υιοθετήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης.

Ντι Μάιο: Εργαζόμαστε για την αποφυγή ενεργοποίησης της διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα

Η ιταλική κυβέρνηση εργάζεται ώστε να αποφύγει την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος από την Κομισιόν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή σε όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα