Ριμπάουντ στην Ασία με «πρωταγωνιστή» το Χονγκ Κονγκ

Ανοδικά κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία θα καθορίσουν εν πολλοίς και την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Νοεμβρίου.

Το ποσοστό πληθωρισμού του τρίτου τριμήνου της χώρας διαμορφώθηκε στο 5,4%, ελαφρώς υψηλότερο από το 5,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση

του Reuters, αλλά χαμηλότερο από το 6% που σημειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των κερδών της περιοχής, σημειώνοντας άνοδο 1,13% , ωθούμενος από τις μετοχές της τεχνολογίας και του καταναλωτικού κύκλου. Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν επίσης άνοδο, με τον CSI 300 να ενισχύεται κατά 0,48%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά κατά 0,04% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του ΔΤΚ, κλείνοντας στις 6.854,3 μονάδες και αντιστρέφοντας τα κέρδη της Τρίτης.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,67%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,94%. Αντίθετα, οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν οι μόνοι βασικοί δείκτες σε αρνητικό έδαφος, καθώς ο Kospi υποχώρησε κατά 0,85% και ο Kosdaq κατά 1,36%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε μια νέα σειρά εκθέσεων κερδών και οι traders παρακολούθησαν τις τελευταίες κινήσεις στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Ο Dow Jones διέκοψε ένα σερί απωλειών τεσσάρων ημερών, σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Ο S&P 500 πρόσθεσε 0,73% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,93%.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: «Καταιγίδα» με 1.680 σφυριά να χτυπούν για βίλες, βιομηχανίες και ξενοδοχεία (pics)

Kathrine Farris (Vital Energy Investments): Πώς η Ελλάδα μπορεί να παράγει πράσινη ενέργεια από τα απόβλητα

Intercargo – Πλοιοκτήτες φορτηγών πλοίων: Τα συμβατικά καύσιμα θα τα χρησιμοποιεί η ναυτιλία για ακόμα 20 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα