Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση

Ως «ειδική περίπτωση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο Μόναχο, η οποία την Ευρωζώνη και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να καταστεί περισσότερο «ανθεκτική».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ σε καμία άλλη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετώπισε κρίση τα προβλήματα δεν ήταν τόσο ισχυρά όσο στην Ελλάδα

αλλά και η πολιτική βούληση για εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων τόσο ασθενής.

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα κατορθώσει να ξεφύγει από την κρίση, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε την πάγια θέση του ότι αυτό θα συμβεί μόνο εάν εφαρμοστούν και μάλιστα με αποφασιστικότητα οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση. Πουθενά αλλού η έκταση των προβλημάτων δεν ήταν τόσο ευρεία όσο στην Ελλάδα και η εφαρμογή τους τόσο αδύναμη. Όμως και η Ελλάδα μπορεί να «περάσει τον κάβο» και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, από τη στιγμή που θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει συμφωνήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.

Αναφορικά με το σύνολο της Ευρωζώνης, ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει δράσει με περισσότερη αποφασιστικότητα προκειμένου να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα