Ράλι στην Κίνα μετά την εμπορική ανακωχή Τραμπ - Σι

Με κέρδη ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές μετά τη συμφωνία μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ να κάνουν προσωρινή «κατάπαυση πυρός» στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν ισχυρή άνοδο με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 2,57% κλείνοντας στις 2.654,80 μονάδες, ενώ ο Shenzhen composite κέρδισε 3,275% στις 1.381,55 μονάδες.

Παράλληλα, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα Νοεμβρίου, με τον μεταποιητικό PMI της εταιρείας Caixin

να ενισχύεται ελαφρώς στο 50,2 από 50,1 τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στις 50 μονάδες, το επίπεδο δηλαδή που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng επίσης σημείωσε άνοδο 2,5% νωρίτερα.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο1% και έκλεισε στις 22.574,76 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 1,3% στις 1.689,05 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύθηκε κατά 1,67% και έκλεισε στις 2.131,93 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 έκανε άλμα 1,84% και έκλεισε στις 5.771,20 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε άνοδο.
Η Rio Tinto σημείωσε άνοδο 2,33%, η Fortescue Metals Group 4,25% και η BHP Billiton 3,68%.
Η θετική εικόνα των ασιατικών ταμπλό αποδίδεται στη συμφωνία των προέδρων των ΗΠΑ και της Κίνας να σταματήσουν προσωρινά τουλάχιστον την εμπορική τους διένεξη.

«Αυτό ήταν και το καλύτερο σενάριο που έλπιζαν οι αγορές από τη συνάντηση Τραμπ και Σι και γι' αυτό παρατηρείται σήμερα και αυτό το ράλι», αναφέρει σε σημείωμά της η Rakuten Securities Australia.

Ωστόσο, προσθέτει ότι «οι αναλυτές ήδη εξετάζουν τις λεπτομέρειες και αναμένεται να εκφραστούν αμφιβολίες για τη δύναμη που έχει αυτή η συμφωνία».

«Μια απλή ματιά στις δηλώσεις των δυο πλευρών δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σχετικά βραχυπρόθεσμη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος που δημιουργήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα