Ράλι για το χρηματιστήριο της Βραζιλίας – Υψηλό 6μήνου για το ρεάλ

Κέρδη άνω του 3% για τον δείκτη Bovespa, πτώση για τα CDS των ομολόγων - Ράλι για το ρέαλ

Απόλυτα ευχαριστημένοι με τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φαίνεται ότι είναι οι επενδυτές, με το χρηματιστήριο να σημειώνει ράλι και το ρεάλ να διαμορφώνεται σε υψηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Bovespa κινείται κατά 3,55% στις 48.868 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως

και τις 49.969 μονάδες, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Αυγούστου 2015.

Η σύλληψη του Λούλα, με κατηγορίες ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο δωροδοκίας το οποίο πλήττει την εταιρεία Petrobras και έχει οδηγήσει στη σύλληψη αρκετών ακόμη κορυφαίων πολιτικών στη χώρα, φαίνεται ότι ενισχύει την εκτίμηση ότι το σκάνδαλο θα φθάσει και στη νυν πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, οδηγώντας την σε πτώση.

Η Βραζιλία – η οικονομία της οποίας διέρχεται μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο ύφεσης, λόγω και της πτώσης στις τιμές εμπορευμάτων – βρίσκεται σε συνεχή πολιτική αναταραχή τους τελευταίους μήνες, αλλά το κογκρέσο δεν φαίνεται πρόθυμο να «ρίξει» την κυβέρνηση, με την αντιπολίτευση να επιτίθεται μόνο φραστικά στην κυρία Ρούσεφ.

Σε διαδικασία ράλι βρίσκεται και το νόμισμα της χώρας, ρεάλ το οποίο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο έξι μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ προετοιμάζεται για να κλείσει την καλύτερη εβδομάδα κερδών από τον Οκτώβριο του 2008.

Πτωτική κίνηση και για τα CDS των 5ετών ομολόγων της χώρας και μάλιστα κατά 26 μονάδες βάσης στις 419 μονάδες, ενώ η τιμή του ομολόγου με λήξη το 2045 ενισχύθηκε 2,6% φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα