Ράλι για την τουρκική λίρα - Σε υψηλό δύο εβδομάδων το τρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Ράλι για την τουρκική λίρα και τις τουρκικές μετοχές τη Δευτέρα, ύστερα από μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος την προηγούμενη Παρασκευή.

Το ράλι οφείλεται, σύμφωνα με το Bloomberg, στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπινάλ Γιλντιρίμ, ότι θα συστήσει ένα fund δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη.

«Αυτοί που

ήθελαν να αποσυρθούν από τους τουρκικούς τίτλους το έκαναν ήδη. Η σχετική χαλάρωση της έντασης, η μετριοπαθής ρητορική από τα πολιτικά κόμματα και τα σχέδια του πρωθυπουργού θα στηρίξουν το επενδυτικό κλίμα» σχολιάζει ο διαχειριστής κεφαλαίων στην Strateji Portfoy, Burak Cetinceker.

Η λίρα ενισχύθηκε σήμερα 1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο απ' όλα τα νομίσματα των 24 αναδυόμενων οικονομιών, στα 3,0344 δολάρια.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ενισχύεται 2,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και δύο εβδομάδες, με «οδηγό» τις τραπεζικές μετοχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου ενώ σημειώθηκε και το μεγαλύτερο sell off από το 2008, το οποίο εξαφάνισε αξίες 36 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα