Ράλι 7% για την LVMH στο Παρίσι μετά τα αποτελέσματα δ' τριμήνου

Τη μεγαλύτερη άνοδο εδώ και έναν χρόνο καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της LVMH μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχείων για τις πωλήσεις τσαντών Louis Vuitton στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Πριν από λίγο, η μετοχή κατέγραφε άνοδο 7,4% στα 155,9 ευρώ, τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο από τις 4 Φεβρουαρίου του 2015.

Τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου

έλαβαν ώθηση από τα προϊόντα μόδας και δέρματος, τα οποία αντιστάθμισαν την πτώση στα ρολόγια και τα κοσμήματα, που δέχτηκαν πιέσεις από την πτώση της ζήτησης στην Ασία.

«Όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο, οι εταιρείες υψηλής ποιότητας, όπως η LVMH έχουν την τάση να ξεχωρίζουν. Με το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή, οι μετοχές της LVMH πρέπει να επαναξιολογηθούν δεδομένης της ανθεκτικότητάς της εταιρείας» υποστηρίζει ο Rogerio Fujimori, αναλυτής της RBC Capital Markets.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16% στα 6,61 δισ. ευρώ το δ' τρίμηνο του 2015, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες, έναντι εκτιμήσεων για 6,5 δισ. ευρώ.

Ο CEO της LVMH, Bernard Arnault, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «ο όμιλος θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ανταγωνιστών του το 2016 παρά το αβέβαιο οικονομικό κλίμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα