Ράις: «Ουδέν νεότερο» για την επιστροφή του ΔΝΤ στην Αθήνα

Στον αέρα παραμένει η επιστροφή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού, όπως δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, δεν υπάρχει κανένα νεότερο, καμία ημερομηνία για το πότε θα επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου πρόσθεσε πως «επικεντρωνόμαστε στο πώς θα ενεργοποιήσουμε το επί της αρχής πρόγραμμα που έχουμε εγκρίνει», επαναλαμβάνοντας πως αυτό

θα εξαρτηθεί από δύο βασικούς πυλώνες: την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Παράλληλα, τόνισε πώς βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για τον καθορισμό της ημερομηνίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι αναμένονταν το Ταμείο να πάρει θέση Φεβρουάριο αρκέστηκε να πει ότι «δεν έχω νέα να σας πω. Τα πάντα εξαρτώνται από την πρόοδο στις συζητήσεις στα δυο θέματα που προανέφερα. Αυτό δεν έχει αλλάξει», παραπέμποντας στις επίσημες δηλώσεις που είχαν γίνει μετά την συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ακούστηκαν θετικά σχόλια για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα