Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Ένας νεκρός από τους θυελλώδεις ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για θυελλώδεις νότιους ανέμους (7 με 9 μποφόρ), οι οποίοι από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενίσουν. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, δεν αποκλείεται να συνοδεύουν χαλαζοπτώσεις. Στο μεταξύ, οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ως τραγική συνέπεια τον θάνατο ενός ανθρώπου τις πρωινές ώρες στα Χανιά.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

είναι σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, η Μακεδονία και η Θράκη.

Την Παρασκευή οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι σχεδόν όλη η ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ενας νεκρός από πτώση δέντρου στα Χανιά

Στο μεταξύ, μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τέταρτης στα Χανιά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην πόλη.

Ένα δέντρο έπεσε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και να προκαλέσει τον φριχτό θάνατο του οδηγού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Σούδας στο ύψος του Μαίχ.

Λόγω των ανέμων που τοπικά έφτασαν έως και τα 8 μποφόρ χρειάστηκε η βοήθεια ρυμουλκών για να δέσει με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο «'Ελυρος» με 539 επιβάτες από τον Πειραιά. Το πλοίο έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι, ωστόσο οι νοτιοανατολικοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έκαναν αδύνατη την προσέγγισή του μέχρι τις 10 το πρωί και την παρέμβαση των ρυμουλκών.

Στην εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου, από το ύψος των Αγίων Πάντων μέχρι και την περιοχή της Γεωργιούπολης, λόγω των ανέμων έπεσαν μεγάλα τμήματα δέντρων και κλαδιά στο οδόστρωμα που απομακρύνθηκαν μετά από κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της τροχαίας.

Οι άνεμοι προκάλεσαν και ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης περιοχών με τις περισσότερες να αναφέρονται στον Αποκόρωνα, όπου βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση τους

Λόγω των ανέμων αποκολλήθηκε και μέρος μεταλλικής οροφής από το σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του δήμου για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί είχαν ως αποτελέσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για τη θάλασσα Κυθήρων, Σάμου, Ρόδου, Κατσελλόριζου, Κρητικό, Νοτιανατολικό Κεντρικό και βορειανατολικό Αιγαίο, Ικάριο, Καρπάθιο, Στενό Καφηρέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα