Πυρκαγιές και Brexit «ρίχνουν» τη Wall Street

Με απώλειες άνοιξε και σήμερα η αμερικανική αγορά, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην Καλιφόρνια, ενώ οι αναταράξεις λόγω Brexit εν μέσω χάους στη βρετανική κυβέρνηση επιβαρύνουν το κλίμα.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο S&P 500 με βαρίδι την PG&E, ενώ ρευστοποιήσεις δέχεται και η Facebook. Το πετρελαίο διευρύνει τα χθεσινά του κέρδη με +1,30%, παραμένοντας οριακά κάτω από τα 57 δολάρια, ενώ αποκλιμάκωση καταγράφεται στις αποδόσεις των ομολόγων, με το 10ετές στο 3,094%. Βουτιά

για τη λίρα στο 1,2787 GBP/USD.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68% στις 24.910 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,63% στις 2.684 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,34% στις 7.110 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Cisco ενισχύεται 4%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Απώλειες 0,5% σημειώνει η μετοχή της Walmart. H μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ισχυρές ηλεκτρονικές πωλήσεις, ενώ αύξησε τις προβλέψεις για τις ετήσιες πωλήσεις. Πτώση 1,7% σημειώνει η μετοχή της Amazon.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,8% τον Οκτώβριο. Τον Σεπτέμβριο είχαν υποχωρήσει 0,1%.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,5% τον Οκτώβριο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 4,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 56,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.213 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,296 δολ./ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα