Προς υποχώρηση η Κίνα στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ;

Η Κίνα απέστειλε γραπτή απάντηση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για ευρείες εμπορικές μεταρρυθμίσεις, ανέφεραν τρεις κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ στο Reuters, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει πιο επίσημες διαπραγματεύσεις για την επίλυση ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των κορυφαίων οικονομιών του κόσμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τράμπ επέβαλε δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 250 δισ. δολαρίων, για να εξαναγκάσει παραχωρήσεις από το Πεκίνο στον κατάλογο των αιτημάτων που θα άλλαζαν τους όρους εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών. Η Κίνα ανταποκρίθηκε με δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα των ΗΠΑ.

Δεν ήταν σαφές εάν η απάντηση της Κίνας περιείχε παραχωρήσεις που θα ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις του Τραμπ για την αλλαγή των όρων.

Αν και δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η απάντηση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναδιατύπωση των προηγούμενων δεσμεύσεων της Κίνας, θεωρήθηκε ως απαραίτητο σημείο εκκίνησης για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Μία από τις πηγές δήλωσε ότι η απάντηση επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του προέδρου Xi σε πρόσφατες ομιλίες και ζήτά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν τους δασμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να συναντήσει τον Κινέζικο Πρόεδρο Xi Jinping στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα