Πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη ενόψει συνάντησης Μέι – Τραμπ

Με πτώση άνοιξαν οι αγορές στην Ευρώπη αλλάζοντας την εικόνα των ισχυρών κερδών που πέτυχαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 λίγο πριν βρισκόταν στο -0,27% με τους περισσότερους τομείς στο «κόκκινο».

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01%, ο γερμανικός DAX κατά 0,18%, ο CAC40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,25%, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 βρισκόταν λίγο πριν στο -0,29%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,46% και ο πορτογαλικός

PSI 20 στο -0,42%

Και σήμερα, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα που εκδίδουν αρκετές επιχειρήσεις, αλλά και στην Ουάσινγκτον, όπου συναντώνται η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Χθες, η Μέι είπε με νόημα τη φράση «τα ετερώνυμα έλκονται», απευθύνοντας, παράλληλα, κάλεσμα για ενίσχυση της «ειδικής σχέσης» της Βρετανίας με τις ΗΠΑ.

Η σημερινή είναι ημέρα συνάντησης και για δυο άλλους ηγέτες και συγκεκριμένα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον και υποδέχεται στο Βερολίνο. Θέμα συζήτησης το μέλλον της ΕΕ.

Στα εταιρικά νέα, η ελβετική τράπεζα UBS ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ' τριμήνου ύψους 738 εκατ. ελβετικών φράγκων, έναντι 949 εκατ. την περυσινή χρονιά. Ωστόσο, τα κέρδη υπερέβησαν κατά πολύ τις προβλέψεις του Reuters που έκανε λόγο για 339 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η British Telecommunications ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 729 εκατ. στερλινών για το γ' τρίμηνο, ενώ τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 32%. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την απομάκρυνση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα της, μετά από το λογιστικό σκάνδαλο στον επιχειρηματικό της βραχίονα στην Ιταλία που «βύθισε» τη μετοχή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα