«Διόρθωση» Ταγιάνι στα ελληνικά: «Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας»

Με ένα tweet γραμμένο στα ελληνικά, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επιχείρησε να δώσει οριστικά τέλος στον σάλο που ξέσπασε από το βίντεο όπου ο ίδιος αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Μέγα Αλέξανδρο πρόγονο των Σκοπιανών.

«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας

με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», έγραψε ο Αντόνιο Ταγιάνι, ανασκευάζοντας πλήρως όσα είχε δηλώσει κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο και ενώ ήδη είχε εκδοθεί ανασκευαστική δήλωση από το γραφείο του.

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα», ήταν τα λόγια του Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος, λίγους μήνες δηλαδή προτού εκλεγεί ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολούθησε ορυμαγδός δηλώσεων εκ μέρους Ελλήνων ευρωβουλευτών, που στην πλειοψηφία τους αποκάλεσαν τον κύριο Ταγιάνι «ανιστόρητο», ενώ πολλοί αναρρωτήθηκαν: «Τι θα έλεγε αν η μητέρα του δεν ήταν καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών».

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Αντόνιο Ταγιάνι γνωρίζει αρχαία ελληνικά, μια από τις συνολικά πέντε γλώσσες που μιλάει, και είναι πολύ πιθανό να έγραψε ο ίδιος το «απολογητικό» tweet.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα