Πτωτική τάση στις ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» κινούνται στην πλειοψηφία τους οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά το μεικτό κλείσιμο στις ΗΠΑ και τις αναμενόμενες μειωμένες συναλλαγές λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,55% με όλους τους κλάδους σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 -0,50%, o DAX -0,28%, o CAC40 +0,07%, o FTSE MIB +0,14%, o IBEX35 +0,19%

To ενδιαφέρον σήμερα εστιάζει στα νέα

αποτελέσματα από πλευράς εταιρειών, αλλά και στη δημοσιοποίηση μακροοικονομικών στοιχείων.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα Centrica, το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου και η Rovio.

H Thyssenkrupp ανακοίνωσε παραγγελίες ρεκόρ στον τομέα των ανελκυστήρων, γεγονός που συνεισέφερε στο ρεκόρ παραγγελιών σε υψηλό 5 ετών, γενικότερα για την εταιρεία. Η Thyssenkrupp ανακοίνωσε επίσης ότι εξακολουθεί να στοχεύει στην υπογραφή συμβολαίου με την Tata Steel στις αρχές του 2018.

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρά στοιχεία για την ανάπτυξη γ' τριμήνου ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% σε ετήσια βάση και 0,8% σε σχέση με το β' τρίμηνο, θέτοντας την οικονομία εντός τροχιάς για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων έξι ετών. Ανοδος και για τους δείκτες PMI στους τομείς υπηρεσιών και μεταποίησης τον Νοέμβριο, με άνοδο 54,9 και 62,5, αντίστοιχα, ενώ καλές είναι οι επιδόσεις και για τη γαλλική μεταποίηση και τις υπηρεσίες τον μήνα Νοέμβριο με άνοδο στο 57,5 και στο 60,2 αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα