Υποτονικές οι ασιατικές αγορές - Πτώση 3% στην Κίνα

Υποτονική εικόνα σήμερα στις ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να σημειώνονται στις κινεζικές μετοχές, ενώ πτώση καταγράφηκε και στις τιμές του πετρελαίου. Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω αργίας.

Στη Wall επικράτησαν μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στη δημοσιοποίηση πρακτικών της συνεδρίασης της Fed , τα μέλη της οποίας εξέφρασαν θετικές εντυπώσεις για την πορεία της οικονομίας, να και κάποιοι εξ αυτών εξέφρασαν

προβληματισμό για τον πληθωρισμό. Για τις συνθήκες της αγοράς, πολλά μέλη της Fed ανησυχούν για την πιθανότητα αύξησης των χρηματοοικονομικών ανισορροπιών.

Πάντως, από τα πρακτικά προκύπτει ότι η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή. Η αγορά αναμένει σε ποσοστό 91,5% ότι η επόμενη αύξηση θα γίνει τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την CME Group.

Στα ασιατικά ταμπλό, ο S&P/ASX 200 Αυστραλίας έκλεισε αμετάβλητος στις 5.986,2 μονάδες. Οι δείκτες ενέργειας και πρώτων υλών σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα κέρδη αυτά ωστόσο, αντισταθμίστηκαν από τις απώλειες στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τον τομέα κατανάλωσης.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με πτώση 0,13%. Πτώση 1,22% για τη Samsung Electronics ενώ η Posco ενισχύθηκε κατά 1,92%. Κέρδη και για τις εταιρείες καλλυντικών, με την Amorepacific να ενισχύεται κατά 0,97%.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite με σημαντικές απώλειες 2,26% στις 3.352.99 μονάδες. Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στους κλάδους τεχνολογίας, κατανάλωσης και παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο Shenzhen Composite με απώλειες 2,92% στις 1.924.45 μονάδες, ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 υποχώρησε 2,93% σε ενδοσυενδριακό χαμηλο 1,5 έτους και ο τεχνολογικός Chinext έχασε 2,77%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 1,25%, στις 29.628,94 μονάδες μετά το χθεσινό άλμα πάνω από τις 30.000 μονάδες, για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.

O ευρύτερος MSCI, πλην Ιαπωνίας με πτώση 0,11%.

Σήμερα, εκτός της Ιαπωνίας, κλειστές θα παραμείνουν και οι αμερικανικές αγορές λόγω των εορτασμών για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα