Πτωτικές τάσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν την αποκάλυψη των λεπτομερειών της πολιτικής που στοχεύει να ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ ισχυρές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον ενεργειακό κλάδο.

Πτώση 0,32% για τον Dow Jones στις 19.764 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,4% στις 2.262 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,38% στις 5.534 μονάδες.

«Πρόκειται για την αγωνία σχετικά με τον Τραμπ και το πόσο

γρήγορα θα εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις», εκτιμά ο Peter Cardillo, αναλυτής της First Standard Financial, αναφερόμενος στην πορεία της Wall Street.

Πάντως ο κ. Τραμπ εμφανίζεται πρόθυμος να εκπληρώσει όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις, καθώς σε σημερινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι θα μειώσει κατά 75% τους κανόνες που ισχύουν σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και των αγορών.

Πτωτική πορεία και για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να ενισχύεται άνω του 0,2% στο 1,073 δολ. και το γεν να σημειώνει κέρδη 0,8% με την ισοτιμία του να φθάνει στα 113,61 γεν ανά δολάριο.

Οριακά κέρδη για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,46% και του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 1,18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα