Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω φόβων για επιβράδυνση στο εμπόριο

Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο, σε ένα γενικότερα απαισιόδοξο περιβάλλον με πτώση στις διεθνείς αγορές και ενίσχυση του δολαρίου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας. Παράλληλα, οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές αναφορικά με τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» κατά τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το πετρέλαιο

διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ υποχωρεί κατά 0,62% ή 48 σεντς με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,14 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,58% ή 34 σεντς στα 67,20 δολ. ανά βαρέλι.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μετά τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, ενώ το ισχυρότερο δολάριο ασκεί πίεση στην αγοραστική δύναμη των αναδυόμενων αγορών.

«Η υποχώρηση των οικονομικών συνθηκών και τα συμπτώματα ενός ηπιότερους διεθούς εμπορίου έχει μειώσει τις προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει ο Benjamin Lu της Phillip Futures στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι οι αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές ενδέχεται να «αντισταθμίσουν τις επενδυτικές και καταναλωτικές δαπάνες, να μειώσουν τις εμπορικές ροές και εν τέλει να πλήξουν τη ζήτηση».

Αε ό,τι αφορά την προσφορά πετρελαίου, η αγορά παραμένει υπό πίεση ενόψει των νέων κυρώσεων που θα υποβάλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ εμφανίζονται πρόθυμες να αναπληρώσουν το κενό που θα δημιουργηθεί από τις κυρώσεις και να διατηρήσουν την αγορά ισορροπημένη.

Σε ό,τι αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ενεργειακής εταιρείας Baker Hughes, σημειώθηκε άνοδος κατά δύο εξέδρες, στις 875 συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα