Πτωτικά οι ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για το φορονομοσχέδιο στις ΗΠΑ

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω ανησυχιών που υπάρχουν σχετικά με τα σχέδια αλλαγής του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με πτώση 0,21% ενώ λίγο νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,14%. Σε αρνητικό πρόσημο οι μεγαλύτεροι δείκτες και οι περισσότεροι κλάδοι.

Ο FTSE100 -0,10% , o DAX -0,18%, o CAC40 -0,01%, o FTSE MIB +0,05%, o IBEX35 +0,30%

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου του λιανικού εμπορίου, μετά

την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της H&M για το δ' τρίμηνο, που είναι χαμηλότερα των προβλέψεων. Η μετοχή σημείωνε νωρίτερα πτώση 12%.

Καλές οι επιδόσεις στις μετοχές των κλάδων τηλεπικοινωνιών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς του ολλανδικού τμήματος της Tele2. Η μετοχή της δεύτερης έκανε άλμα 6%. Οι μετοχές της BT με άνοδο 1%, μετά την είδηση ότι συμφώνησε από κοινού παροχή τηλεοπτικών πακέτων με την ανταγωνιστική της Sky.

Σε άλλα επιχειρηματικά νέα, ο πρόεδρος της βρετανικής εταιρείας κατασκευής κατοικιών Persimmon, Nicholas Wrigley, παραιτείται μετά από μια διαμάχη σχετικά με την απονομή μπόνους ύψους £ 232 εκατομμυρίων σε τρεις διευθυντές, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Το κλίμα γενικότερα στις αγορές επηρεάζεται από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου δύο Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν το φορονομοσχέδιο, προκαλώντας αβεβαιότητα για την έκβαση της ψηφοφορίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα