Πιέσεις στις ασιατικές αγορές στον απόηχο των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με τις μεγαλύτερες απώλειες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά και το πτωτικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών.

Στο κόκκινο έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία.

Ο βασικός δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,62% ή 141,23 μονάδες για να διαμορφωθεί στις 22.553,2 μονάδες, καθώς πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές του τομέα εξαγωγών λόγω της ενίσχυσης του γεν

έναντι του δολαρίου.

Αντίθετα ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση 0,81% ή 14,67 μονάδες και έκλεισε στις 1.793,47 μονάδες.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, έδειξαν βελτίωση του κλίματος στις μεγάλες βιομηχανίες για πέμπτο συνεχές τρίμηνο, στις 25 μονάδες τον Δεκέμβριο έναντι εκτίμησης για 24, καταγράφοντας υψηλό 11 μηνών.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με άνοδο 0,63% μετά τις χθεσινές απώλειες, καθώς οι δεικτοβαρείς τίτλοι, όπως η SK Hynix και η Hyundai Motor σημείωσαν κέρδη 0,26% και 1,66% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,24%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 1,01% εξαιτίας των τραπεζικών μετοχών και του τομέα ακινήτων.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite με πτώση 0,57% και ο Shenzhen Composite με απώλειες 0,58%.

Η αμερικανική Federal Reserve αποφάσισε την Τετάρτη την αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, ενώ επιβεβαίωσε την εκτίμηση της για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2018.

Χθες Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησαν σταθερά τα επιτόκιά τους, όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επανέλαβε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος, σημειώνοντας πάντως ότι η κεντρική τράπεζα δεν σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον

Keywords
Τυχαία Θέματα