Πτωτικά η Wall εν αναμονή της Fed

Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, σχετικά με τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας για το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων, εντός του 2016.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14% στις 18.526 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,19% στις 2.174 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει

απώλειες κατά 0,26% στις 5.213 μονάδες.

«Η Fed θα μπορούσε να αυξήσει δις τα επιτόκια αυτόν τον χρόνο, καθώς δεν αποκλείω μία σχετική απόφαση τον Σεπτέμβριο» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Ντένις Λόκχαρτ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Fed.

Εντωμεταξύ, στα εταιρικά νέα, σε συζητήσεις για την εξαγορά της Cardinal Financial Corp. βρίσκεται η United Bankshares, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και ενδεχομένως, να ολοκληρωθoύν ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Πτώση 3,7% εμφάνισαν οι πωλήσεις της Staples και διαμορφώθηκαν στα 4,75 δισ. δολάρια, έναντι 4,94 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Οι αδύναμες πωλήσεις, οι οποίες υποχώρησαν για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο, αντανακλούν τη μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων και την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Καλύτερα του αναμενομένου αποδείχθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Target, για το β' τρίμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,23 δολάρια/μετοχή, έναντι 1,22 δολαρίων/μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα