Πτωτικά η Wall Street με το βλέμμα στην αγορά εργασίας

Εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης για την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Αύγουστο, βρίσκονται οι επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι διατηρούν επιφυλακτική στάση.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά εργασίας και η πορεία της ανεργίας αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες τους οποίους εξετάζει η Fed προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ή όχι σε μία νέα αύξηση των αμερικανικών

επιτοκίων.

«Η αγορά εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από τη Fed», εκτιμά η Kim forrest, ειδική επί μετοχικών αγορών στην Fort Pitt Capital.

Το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής τα στοιχεία για την ανεργία Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα υπήρξε δημιουργία 170.000 νέων θέσεων εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει στο 4,9%.

Πτώση 0,56% για τον Dow Jones στις 18.179 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,21% στις 2.155 μονάδες, ενώ κατά 0,43% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 5.293 μονάδες.

Ανοδική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,85% και του 10ετούς στο 1,74%.

Πτώση άνω του 18% για τη μετοχή του Twitter, μετά από δημοσίευμα ότι οι τρεις κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες του κόσμου δεν ενδιαφέρονται για την εξαγορά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα