Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στο Χ.Α. κάτω από τις 570 μονάδες

Διευρύνθηκαν οι ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών – ελλείψει αγοραστών - καθώς ο Γενικός Δείκτης έφθασε να χάνει έως 0,84%. H χρηματιστηριακή αγορά είναι πλήρως παραδομένη στις διαθέσεις των όποιων επενδυτών συναλλάσσονται στα μέσα του Αυγούστου. Το ερώτημα, όμως, για τους επενδυτές είναι μήπως η αγορά έχει εισέλθει σε μια παρατεταμένη περίοδο απραξίας εξαιτίας των καθυστερήσεων για τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών.

Σύμφωνα

με ορισμένες πηγές, ο SSM έδωσε «σιωπηρή» παράταση – μέχρι τις 21 Οκτωβρίου - προκειμένου να βρεθούν τα μέλη των Δ.Σ. στις τράπεζες. Τούτο, όμως, σημαίνει ότι μέχρι τότε κάνεις δεν μπορεί να δει επενδυτικά την Ελλάδα καθώς δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις για θέματα όπως λ. χ «κόκκινα» δάνεια. Υπό αυτά τα δεδομένα η αγορά δεν διαθέτει κανένα καταλύτη ο οποίος είναι ικανός να προσδώσει ενδιαφέρον στην αγορά και μοιραία ο τζίρος κινείται στα χαμηλότερα σημεία του έτους.

Ακόμα και το δημοσίευμα του Reuters, ότι hedge funds εξετάζουν να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα το επόμενο καλοκαίρι, δεν φαίνεται να δίνει ανοδική ώθηση στην αγορά, όσο δεν κλείνουν οι εκκρεμότητες.

Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 567 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,80%. Με πτώση 1,60% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται στα 0,184 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,23% για την Eurobank στα 0,431 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha Bank με την μετοχή στα 1,65 ευρώ. Με πτώση 0,77% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,129 ευρώ. Με πτώση 2,20% η Lamda στα 4,45 ευρώ. Πτώση 1,34% για τον ΟΠΑΠ στα 7,35 ευρώ με 113 χιλ. κομμάτια. Πτώση 0,81% για τον ΟΤΕ στα 8,62 ευρώ. Ρευστοποιήσεις και στην ΔΕΗ στα 2,73 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα