Πτώση στη Wall λόγω Τραμπ

Πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, μετά την απογοητευτική -όπως χαρακτήρισαν οι επενδυτές- ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,54% φτάνοντας τις 19.846 μονάδες με την μετοχή της Goldman Sachs να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες.

Ο S & P 500 σημειώνει απώλειες κατά 0,46% στις 2.264 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει

πτώση 0,59% φτάνοντας στις 5.530 μονάδες.

«Η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλτ Τραμπ την Τετάρτη δεν ήταν αυτό που οι επενδυτές ήθελαν να ακούσουν», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda.

Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις δηλώσεις του νέου προέδρου αφού ήλπιζαν να σχηματίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα σχέδιά του αναφορικά με την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, τις επενδύσεις στις υποδομές και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Αντίθετα, ο νέος πρόεδρος άσκησε κριτική στις φαρμακευτικές εταιρείες, «οδηγώντας» τις μετοχές τους χαμηλότερα σήμερα το πρωί, αλλά και στις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κατά 0,8% στις 100,89 μονάδες, σε νέο χαμηλό από τις 14 Δεκεμβρίου, με το ευρώ να φτάνει κοντά στα 1,064 δολάρια και το γιεν περίπου στα 114,4.

Keywords
Τυχαία Θέματα