Πτώση στη Wall Street - Νέοι φόβοι για το εμπόριο

Υποχωρούν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,67% στις 23.632 μονάδες, με «οδηγό» τις Boeing και την Caterpillar. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,15% στις 2.584 μονάδες με τις ενεργειακές και βιομηχανικές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση. Ο Nasdaq

υποχωρεί κατά 1,2% στις 6.857 μονάδες.

«Νομίζω ότι η αγορά ανησυχεί για αυτή τη κλιμάκωση. Δεν είναι κακό να έχουμε δασμούς σε ορισμένα προϊόντα αλλά αν αυτό κλιμακωθεί παγκοσμίως, τότε απειλείται παγκοσμίως η ανάκαμψη» είπε στο CNBC ο Τζέιμς Πόλσεν, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην The Leuthold Group.

Σύμφωνα με το υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, οι νέοι δασμοί έχουν στο στόχαστρο αμερικανικά προϊόντα ύψους 50 δισ. δολαρίων ετησίως μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα και σόγια.

Η ανακοίνωση έγινε λίγο αφότου ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε τη λίστα με τα κινεζικά προϊόντα τα οποία αναμένεται να επιφορτιστούν με δασμούς.

Οι μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφουν ισχυρές απώλειες, με τις Ford και General Motors να υποχωρούν κατά 1% και 0,5% αντίστοιχα. Πτώση 3,5% για την Boeing και την Caterpillar, ενώ με απώλειες 1,9% καταγράφει η United Technologies.

«Δεν βρισκόμαστε σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αυτός ο πόλεμος έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια» είπε μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα