Πού θα ταξιδέψουν και τι θα πληρώσουν οι Έλληνες φέτος την άνοιξη

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Nαύπλιο είναι το τοπ 3 των προτιμήσεών των Ελλήνων φέτος την άνοιξη όπως προκύπτει με βάση τις ταξιδιωτικές τάσεις που παρουσιάζει η γνωστή μηχανή αναζήτησης www.trivago.gr.

Οι διακοπές των Ελλήνων θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 2,6 ημέρες, ενώ υψηλά στις προτιμήσεις τους είναι και η Κέρκυρα, την οποία πολλοί θα επισκεφθούν λόγω των εορτών

του Πάσχα, αλλά και τα Ιωάννινα. Μέσα στους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς την παρουσία τους κάνουν τα Χανιά, το Λουτράκι και η Χώρα της Ρόδου, ενώ το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών φαίνεται να προσελκύουν τα Καλάβρυτα και ο Βόλος.

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην www.trivago.gr, με περίοδο αναζήτησης από 01/03/2018 έως 16/03/2018 και περίοδο ταξιδιού από 01/03/2018 έως 31/05/2018.

Αναλυτικά, ανά προορισμό η μέση προτιμώμενη τιμή στην Αθήνα είναι στα 91 ευρώ, με ένα μέσο όρο διαμονής στις 2,5 ημέρες, ενώ στη Θεσσαλονίκη η μέση προτιμώμενη τιμή είναι στα 81 ευρώ με ένα μέσο όρο διαμονής επίσης στις 2,5 ημέρες. Λίγο ψηλότερα από πλευράς τιμής στα ξενοδοχεία της πόλης βρίσκεται Ναύπλιο (83 ευρώ) με ένα μέσο όρο διαμονής στις 2 ημέρες.

Οι εορτές του Πάσχα ανεβάζουν τον πήχη των τιμών στην Κέρκυρα στα 130 ευρώ κατά μέσο όρο , ενώ όσοι αναζήτησαν διαμονή στο νησί είχαν μεσο όρο διαμονής τις 3,5 ημέρες. Σχεδόν στο ήμισυ είναι η μέση τιμή στα Ιωάννινα (μέση προτιμώμενη τιμή 69 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 1,9 ημέρες).

Σους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς, ακολουθούν τα Χανιά (μέση προτιμώμενη τιμή 90 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 2,4 ημέρες), το Λουτράκι (μέση προτιμώμενη τιμή 70 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,1 ημέρες) και η Χώρα της Ρόδου (μέση προτιμώμενη τιμή 57 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 3,5 ημέρες). Επιπλέον, στα Καλάβρυτα οι τιμές είναι κατά μέσο όρο στα πέριξ των 76 ευρώ και λίγο χαμηλότερα στο Βόλο, στα 73 ευρώ με μέσο όρο διαμονής τις 2,2 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα