Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας

Σε αρνητικό πρόσημο βρέθηκαν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές ενώ την ίδια ώρα η κινεζική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης που ξεπέρασε τις προβλέψεις γαι το α' τρίμηνο του έτους.

Το δολάριο διατηρήθηκε σταθερό αφού προηγουμένως υποχώρησε λόγω της βελτίωσης της επενδυτικής εμπιστοσύνης που οφείλεται στο ξεθώριασμα των γεωπολιτικών ανησυχιών.

Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο του Τόκιο με τον Nikkei να ενισχύεται κατά 0,06% στις 21.847,59 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος Topix σημείωσε απώλειες 0,22%.

Κέρδη

για τον κλάδο του πετρελαίου, απώλειες για τους περισσότερους άλλους τομείς.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με πτώση 0,13% παρά την άνοδο του κλάδου αυτοκινήτου.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 με οριακή άνοδο στις 5.841,50 μονάδες.

Στην Κίνα σημειώθηκε πτώση μετά την ανακοίνωση βασικών μακροοικονομικών μεγεθών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με πτώση 0,33%, καθώς, αν και ο κλάδος τεχνολογίας ενισχύθηκε, σημειώθηκε πτώση στις μετοχές των εταιρειών ακινήτων και τις βιομηχανίες.

Ο Shanghai composite με πτώση 1,16% και Shenzhen composite με απώλειες -0,48%.

Όπως ανακοίνωσε η κινεζική στατιστική υπηρεσία, η οικονομία σημείωσε 6,8% ανάπτυξη κατά το α' τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας την πρόβλεψη οικονομολόγων του Reuters για ανάπτυξη 6,7%.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ανησυχίες σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέβαλε άρση των προνομιακών ρυθμίσεων για τις εξαγωγές κατά της κινεζικής ZTE. Στο εξής και για επτά χρόνια απαγορεύεται η πώληση εξοπλισμού από αμερικανικές εταιρείες στη ZTE, μετά την αποτυχία της κινεζικής εταιρείες να έρθει σε μια συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς προηγουμένως είχε προχωρήσει σε παράνομες πωλήσεις εξοπλισμού σε Ιράν και Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η μετοχή της ZTE στο Χονγκ Κονγκ και το χρηματιστήριο της Shenzhen σταμάτησε να διαπραγματεύεται, εν αναμονή ανακοίνωσης.

Οριακά υψηλότερα οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή πτώση. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate με άνοδο 0,45% στα 66,52 δολ/βαρέλι ενώ το μπρεντ διεθνούς προέλευσης με άνοδο 0,32% στα 71,65 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα